U sklopu stipendije CREATE Laudato Si’, poslijedoktorandica Odjela za sociologiju, dr. sc. Miriam Mary Brgles provela je prvi radni tjedan na Fakultetu društvenih znanosti na rimskom Pontifikalnom sveučilištu sv. Tome Akvinskoga (Angelicum).
Uz obranu teme istraživanja i druge poslove vezane uz istraživački rad, koji mentoriraju dekanica Fakulteta za društvene znanosti, članica Papinske akademije za društvene znanosti i savjetnica Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskoga razvoja, prof. dr. sc. s. Helen Alford, O.P. i prof. dr. sc. Cristiano Colombi,  dr. sc. Brgles sastala se i s Rektorom Angelicuma, prof. dr. sc. fr. Thomasom Jospehom Whiteom, O. P. , široj javnosti poznatom s YouTube kanala Aquinas 101.

Rektor je naglasio neke specifičnosti Angelicuma i dominikanske zajednice, a stipendisti su predstavili svoje istraživačke projekte te se razgovaralo o ulozi mladih i novoj evangelizaciji, kao i o znanstvenim projektima koji uključuju socijalni nauk Crkve. 

Također, dr. sc. Brgles je sa s. Helen Alford i drugih troje stipendista posjetila Državno tajništvo Svete Stolice u Apostolskoj palači te Dikasterij za promicanje cjelovitoga ljudskoga razvoja, gdje se održao sastanak s Prefektom Dikasterija, kardinalom Peterom Turksonom, prof. dr. sc. s. Alessandrom Smerilli, tajnicom Dikasterija i koordinatoricom ekonomske radne skupine Vatikanske COVID-19 komisije te ostalim zaposlenicima Dikasterija.

Kardinal Turkson i dr. sc. s. Alessandra Smerilli predstavili su rad Dikasterija, s posebnim osvrtom na djelovanje Vatikanske COVID-19 komisije i akcijsku platformu Laudato Si’, a dr. sc. Brgles predstavila je projekt CROLAUDATOSI’ i follow up istraživački projekt, Creation and Care: Application of New Lifestyles and Interaction of Young People With Vulnerable Social Groups/Groups of People in Need, koji će provoditi u sklopu stipendije. Posljednjega dana istraživačkoga boravka, dr. sc. Brgles susrela se i sa studentima Lovrom Kneževićem (Odjel za sociologiju, Hrvatsko katoličko sveučilište), Lucijom Bosak (Učiteljski fakultet, Sveučilište u Zagrebu) i Lorenom Franušić (Institut za psihologiju, Pontifikalno sveučilište Salesiana u Rimu),  koji će sudjelovati u znanstveno istraživačkom projektu.