U četvrtak, 21. ožujka 2019. godine Hrvatsko katoličko sveučilište posjetili su maturanti Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Zadarski gimnazijalci na Sveučilište su došli u pratnji svojih razrednika s ciljem razgledavanja Sveučilišta i dobivanja detaljnih informacija o načinu studiranja, studentskom životu i sveučilišnim odjelima za koje se mogu odlučiti.

Nakon pozdravnog govora izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, prorektorice za nastavu Hrvatskog katoličkog sveučilišta, kratko predavanje o životu na Sveučilištu održao im je dr. sc. Stipe Ledić s Odjela za povijest. Po završetku predavanja učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. od studenata svih odjela Hrvatskog katoličkog sveučilišta dobili su informacije o programima koji ih zanimaju, podatke o uvjetima upisa te su im dani odgovori na sva druga pitanja koja su postavili.

Posjet zadarskih gimnazijalaca završio je obilaskom glavne zgrade sveučilišta i Kampusa tijekom kojeg su dobili priliku vidjeti Sveučilišnu knjižnicu,  Sveučilišnu kapelu te Laboratorij za psihologijska istraživanja.

Interes za upisom među maturantima bio je velik, a razrednici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. najavili su povratak na Sveučilište već sa sljedećom generacijom maturanata.