Godišnji skup hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Kanade i Sjedinjenih Američkih Država održan je  u Torontu od 8. do 10. listopada 2018. u Hrvatskoj katoličkoj župi Naše Gospe, Kraljice Hrvata. Skupu je prisustvovalo više od trideset svećenika i redovnica zajedno s gostima iz Domovine: rektorom Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željkom Tanjićem, nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. sc. Tomislavom Markićem, pročelnikom Odjela za komunikologiju HKS-a izv. prof. dr. Jerkom Valkovićem i sveučilišnim kapelanom Odilonom Singbom.

Susret je započeo molitvom večernje koju je predvodio delegat Hrvatske inozemne pastve za Kanadu mons. Ivan Vukšić.

Pozdravnu riječ uputio je župnik Hrvatske katoličke župe u Torontu dr. sc. Mladen Horvat i delegat Hrvatske inozemne pastve za Sjedinjene Američke Države fra Nikola Pašalić. Uvodno predavanje o aktualnostima iz Hrvatske inozemne pastve održao je ravnatelj dr. sc. Tomislav Markić.

Misno slavlje prvoga dana predvodio je rektor Hrvatsko katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić, pozvavši sudionike na molitvu u prigodi Dana neovisnosti Republike Hrvatske, ali i prigodom kanadskoga Dana zahvalnosti, koji je slavljen isti dan.

U svojoj propovijedi dr. sc. Tomislav Markić osvrnuo se na biblijska čitanja istaknuvši kako trebamo ostati na tragu Evanđelja bez „aditiva“, a u traganju rješenja ne trebamo nikoga isključivati nego trebamo, kako nam i Isus kaže, nebo držati otvorenim za sve.

Drugoga dana susreta održana su tri predavanja. U svome predavanju prof. dr. sc. Željko Tanjić predstavio je djelovanje i poslanje Sveučilišta. Vlč. Odilon Singbo govorio je o znanstveno-tehnološkom napretku kao novom izazovu za teološko-pastoralno djelovanje, o čemu piše i doktorat na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik Odjela za komunikologiju na HKS-u izv. prof. dr. sc. Valković u svome izlaganju osvrnuo se na odnos Crkve i svijeta medija. Dan je završio euharistijskim slavljem koje je predvodio pomoćni biskup Toronta mons. Robert Casun.

Posljednjeg dana skupa predavanje je održao župnik dr. sc. Mladen Horvat, a kao profesor Svetoga pisma na Bogosloviji u Londonu govorio je i o prvom Psalmu. Završnu raspravu moderirali su delegati Hrvatske inozemne pastve za Kanadu i SAD mons. Ivan Vukšić i fra Nikola Pašalić u kojoj su se osvrnuli na zajedničke projekte hrvatskih župa i misija. Jedan od primjera je MladiFest koji je ove godine održan u HKŽ Hrvatskih mučenika u Mississaugi, a sljedeći će biti u Montrealu. O tome je govorio fra Tomislav Pek, koordinator sjevernoameričkoga MladiFesta. Nakon završnih riječi uslijedilo je razgledavanje Toronta i njegovih znamenitosti te posjet katedrali Sv. Mihaela.

Posjet Kanadi bila je prilika za susret rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željka Tanjića s hrvatskim iseljenicima kojima je predstavio rad i razvoj Sveučilišta te zahvalio na moralnoj i financijskoj podršci koju ondašnji Hrvati upućuju Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Od 11. do 13. listopada izaslanstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta održalo je nekoliko uzastopnih predavanja u prostorima župne dvorane Hrvatske katoličke župe Naše Gospe, Kraljice Hrvata u Torontu.

U nedjelju 14. listopada prof. dr. sc. Željko Tanjić koncelebrirao je euharistijsko slavlje s župnikom dr. sc. Mladenom Horvatom, izv. prof. dr. sc. Jerkom Valkovićem, mr. sc. Odilonom Singbom i dr. sc. Tomislavom Markićem.  Nakon euharistijskog slavlja prof. dr. sc. Željko Tanjić blagoslovio je novouređenu dvoranu Hrvatske katoličke župe Naše Gospe, Kraljice Hrvata u Torontu.

U propovijedi rektor Tanjić tumačeći riječ Božju istaknuo je kako nas Isus poziva na pripadnost njemu. Ta se pripadnost očituje u poslušnosti Božjoj riječi koja nas vodi ka životu vječnom.

U slavlju svete mise i blagoslova župne dvorane, koja se nalazi ispod župne crkve, sudjelovalo je mnoštvo vjernika, a blagoslivljajući dvoranu rektor Tanjić zahvalio je svima koji su doprinijeli obnovi dvorane, kao i projektima Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta, a posebno župniku dr. sc. Mladenu Horvatu na njegovoj požrtvovnosti u obnovi dvorane, budući da je osobno često fizički radio na obnovi.