U četvrtak, 4. travnja 2013. godine, Hrvatsko katoličko sveučilište posjetila je delegacija Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša na čelu s generalnim ministrom prečasnim  fra Michaelom J. Higginsom, novim provincijalom fra Nikom Barunom, s provincijskim vijećnicima fra Kristijanom Kuharom i fra Zvonimirom Brusačem te fra Ivom Martinovićem, dosadašnjim povjerenikom za zvanja i početni odgoj.

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić s prorektorima prof. dr. sc. Gordanom Črpićem i prof. dr. sc. Emilijom Marinom te pročelnicom Studijskog odjela povijesti doc. dr. sc. Ines Sabotič upoznali su goste s radom HKS-a i izrazili zadovoljstvo što su oci franjevci izabrali upravo HKS kao mjesto za predstavljanje knjige „Stopama pastira“ o blagopokojnom fra Srećku Badurini, šibenskom biskupu i časnom članu Provincije.

Razgovor je zaključen na obostrano zadovoljstvo dogovorom o mogućoj suradnji s trećoredskim viskoobrazovnim ustanovama u Sjedinjenim Američkim Državama i Austriji. 

 

[cycle3]

 

Hrvatsko katoličko sveučilište