Nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb i širu okolicu u nedjelju, 22. ožujka 2020. i uslijed širenja epidemije bolesti COVID-19, uzrokovanoj koronavirusom Uprava Sveučilišta donijela je 7. travnja 2020. Odluku o stvaranju „fonda pomoći“ u koji će se prikupljati sredstva za skromnu jednokratnu pomoć najugroženijima sa Sveučilišta i izvan njega. Prema prikupljenim informacijama više od 20 članova Sveučilišne zajednice izravno je, na različite načine, pogođeno potresom.
Početni iznos uplaćen u ovu svrhu je 92.000 kuna. Uz sredstva Sveučilišta tu su i sredstva koja su, iz svojih osobnih primanja, uplatili članovi proširenog Rektorskog kolegija kao i Studentski zbor.

“Svima koji su pomogli stvaranju ovoga fonda od srca zahvaljujem i sve vas potičem da svojim dragocjenim prilogom u ovim, za mnoge i na materijalnom planu teškim vremenima, poduprete našu inicijativu koja uključuje i pomoć onima koji nisu dio naše sveučilišne zajednice.”- poručio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić članovima sveučilišne zajednice.

U Velikom tjednu iz prikupljenih sredstava pomoć je darovana nekim od potrebitih djelatnika i studenata Sveučilišta te Caritasu Zagrebačke nadbiskupije. S prikupljanjem i podjelom donacija nastavit će se u uskrsnom vremenu.