Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu će se u petak, 6. studenoga 2020. s početkom u 17 sati u dvorani „Bl. Alojzije kard. Stepinac“ prigodnim programom obilježiti početak izvođenja nastave za treću generaciju studenata poslijediplomskih sveučilišnih (doktorskih) studija. Bit će to ujedno i zajednički susret rektora i voditelja poslijediplomskih sveučilišnih (doktorskih) studija sa svim dosadašnjim generacijama doktoranada. Podsjetimo, prva generacija doktoranada upisana je u akademskoj godini 2018./2019.

Na poslijediplomski sveučilišni studij Povijest u akademskoj godini 2020./2021. upisano je osam studenata, a na poslijediplomski sveučilišni studij Sociologija: vrijednosti, identitet i društvene promjene u hrvatskome društvu sedamnaest studenata. Sveukupno je na poslijediplomske doktorske studije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu upisano 87 studenata.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju uzrokovanom COVID-om 19, planirana svečanost održat će se na daljinu, putem platforme Microsoft Teams,  što neće umanjiti ljepotu zajedničkog susreta.

Tijekom programa sudionicima će se uz rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željka Tanjića obratiti voditelji doktorskih studija prof. dr. sc. Emilio Marin i prof. dr. sc. Gordan Črpić te predstavnica studenata poslijediplomskih studija u Senatu Nika Đuho, mag, soc. Uvodno predavanje pod nazivom: „Vrijednosti i identitet, sociologija i povijest“, održat će prof. dr. sc. Stjepan Kušar, predsjednik Sveučilišnog vijeća poslijediplomskog (doktorskog) studija Hrvatskog katoličkog sveučilišta.