Akademska godina 2012./2013. započela je na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u ponedjeljak 1. listopada 2012. godine euharistijskim slavljem koje je u sveučilišnoj kapeli predvodio rektor HKS-a prof. dr. Željko Tanjić u koncelebraciji sa župnim vikarom u župi sv. Josipa Jakovom Rađom. Na misi su sudjelovali profesori i studenti HKS-a, među kojima je na početku mise rektor posebno pozdravio brucoše te istaknuo znakovitim početak akademske godine na spomen sv. Terezije od Djeteta Isusa.

Ohrabrujući studente na početku akademske godine, rektor im je obećao da će svi zajedno sve učiniti da se ostvare ciljevi koje si je HKS postavio. “To je da vam ponudimo zaista kvalitetne i izvrsne studije koje ste upisali, da pred sobom imate uistinu vrsne profesore, rekao bih i odgajatelje koji će vas uvoditi u svijet znanja koje će vam omogućiti da uistinu studirate u ovoj sveučilišnoj zajednici, ali koji će vam isto tako pomoći da rastete u svojoj ljudskosti, zrelosti, u dobroti i da otkrivate sve one vrijednosti koje nosite iz svog roditeljskog doma i dosadašnjeg života. Mnoštvo stavova već ste izgradili i želimo ih samo usavršiti, učiniti ih boljima. Reklo bi se veliki ciljevi, ali ako nemamo takvih ciljeva i ideala onda ne možemo ništa ni postići. Jasno je da će na tom putu biti mnogo poteškoća i pitanja. Bez obzira što ste mnogi treća generacija na ovom sveučilištu, svi smo zapravo na počecima. To je nevjerojatan trenutak, i želio bih da si to posvijestite, da ovo sveučilište raste s vama i vi rastete s njime. Zajedno hodimo”, pozvao je u homiliji rektor Tanjić. Euharistijsko slavlje uveličao je i zbor studenta HKS-a.

Nakon misnog slavlja studenti i profesori su zabilježili početak nove akademske godine zajedničkom fotografijom, a potom su uslijedile prezentacije po studijskim odjelima. Na prezentacijama su predstavljeni profesori, raspored sati u zimskom semestru kao i upute vezane uz studiranje na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište