Zagreb, 14. srpnja 2021.

Dragi studenti, nastavnici i djelatnici,

Milošću Božjom i odgovornošću svakog od nas, uspjeli smo privesti kraju još jednu izazovnu akademsku godinu. Zajedništvo i iskrena želja da napredujemo uvijek će uroditi dobrim plodovima, a to je ono što iz godine u godinu svjedočimo kao članovi naše sveučilišne zajednice. Nitko nije nebitna karika – svatko kao kamenčić mozaika ima svoje mjesto i ulogu, a to daje posebnu ljepotu našem sveučilišnom mozaiku.

Drago nam je da smo u drugom semestru uspjeli ostvariti neke susrete uživo, a osobito da smo se mogli oprostiti od onih među vama koji su završili svoj studijski hod. To nikako ne znači završetak povezanosti sa Sveučilištem i zaista se veselimo zajedničkim susretima i projektima.

Svjesni smo posljedica koje je ova pandemija ostavila na svima nama, ali istovremeno smo ponosni što je svatko dao svoj doprinos, kako bismo se uspješno nosili sa svime. Gajimo nadu da ćemo u jesen moći nastaviti sa svime kao nekada, prije pandemije. Ona nam više ne smije biti izgovor za udaljavanje jednih od drugih, koje već pomalo stvara stanje otuđenosti. Budimo stoga hrabri i postojani.

Zahvalni smo Bogu što nam ovo ljeto donosi veće mogućnosti kretanja, odmora i bavljenja nekim nama omiljenim aktivnostima. Lijepo iskoristimo te trenutke sa svojim najmilijima i neka sve bude prožeto istinskim odmorom, kako bismo s novim elanom krenuli u sljedeću akademsku godinu, koja će donijeti novosti u našoj sveučilišnoj zajednici. Među tim novostima ističemo samo novi studij medicine i promjenu u sveučilišnoj kapelaniji, tj. dolazak novog kapelana, kojeg ćemo imati priliku još bolje predstaviti i upoznati.

Želimo vam mirno i blagoslovljeno ljeto, neka vas i sve vaše prati zagovor našeg nebeskog zaštitnika blaženog Alojzija Stepinca.

SVEUČILIŠNI KAPELAN                                                      REKTOR
vlč. Odilon Singbo-Gbènoukpo                                            prof. dr. sc. Željko Tanjić