Hrvatsko katoličko sveučilište posjetilo je u srijedu 3. srpnja 2024. dvadesetak profesora teologije i teologa iz Austrije, Njemačke, Poljske, Slovačke, Mađarske i Ukrajine.
Radi se o sudionicima simpozija „Crkve u društvima Srednje i Istočne Europe“ koji se održava u Zagrebu od 2. do 5. srpnja 2024. u Nadbiskupskom pastoralnom institutu. Ovim simpozijem slavi se 35. godišnjica djelovanja „Pastorales Foruma“ iz Beča i 20. godišnjica međunarodnog udruženja pastoralnih teologa Srednje i Istočne Europe „PosT Netzwerk“.

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu teologe su primili rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić i prorektori Antolović i Štefančić. Rektor Tanjić upoznao je goste s razvojem Hrvatskog katoličkog sveučilišta. O znanosti na našem Sveučilištu govorio je prorektor za znanost prof. dr. sc. Roberto Antolović, dok je Hrvatsko katoličko sveučilište iz perspektive međunarodne suradnje predstavio prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, prorektor za međunarodnu suradnju. O studiranju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu iz studentske perspektive govorila je Marta Čagalj, studentica 2. godine diplomskog studija Sociologija. 
U sklopu radnog sastanka gosti su zajedno s domaćinima obišli Kampus Sveučilišta.

Susret je organizirala izv. prof. dr. sc. Marijana Kompes s Katedre za teologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta, stipendistica „Pastorales Foruma“ iz Beča.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište