U utorak, 14. siječnja 2020. na prvom katu Hrvatskog katoličkog sveučilišta otvorena je izložba “Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu”. Autori izložbe su otac i kćer, Ivica Ivan Mareković i Kristina Mareković koji su svaki na svoj način i sebi svojstvenoj tehnici prikazali (ne)poznate hrvatske svece i blaženike. O izložbi su govorili likovni kritičar Stanko Špoljarić, rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente, ml., i autor Ivica Ivan Mareković. Nakon Križevaca, Karlovca, Svetog Križa Začretje, Siska, Čapljine, Šibenika i Dubrovnik izložba je otvorena na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. U Zagrebu bit će tijekom korizme u župi  Bl. Augustina Kažotića, u svetištu bl. Leopolda Mandića, potom u Đakovo.

Sve prisutne pozdravio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić: “Izuzetno mi je drago da je izložba Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu pronašla svoje mjesto i na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Sam pogled na izložena djela poticaj je da promislimo kako bi nam svi ovi sveci trebali biti uzor i poticaj da se u njih ugledamo i nađemo put da postanemo sveti. Hvala umjetnicima na ovom doživljaju kojim su donijeli dašak svetosti na naše Sveučilište i hvala monsinjoru Antunu Senteu na inicijativi kao i svima onima koji su na sveučilištu radili na organizaciji ove izložbe.”

Program otvorenja moderirala je novinarka Hrvatskog radija i predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ dr. sc. Tanja Baran koja je i sama pridonijela intenzivnijem poznavanju i štovanju hrvatskih svetaca i blaženika.

Izložbu je moguće pogledati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu idućih mjesec dana.