Na Boston Collegeu, katoličkom sveučilištu u Bostonu u Sjedinjenim Američkim Državama, od 30. srpnja do 3. kolovoza 2022. održava se 27. generalna skupština Međunarodne federacije katoličkih sveučilišta (FIUC) na kojoj sudjeluje više od 200 sudionika iz cijelog svijeta. Tema ovogodišnje generalne skupštine je „Nasljeđe i transformacija u svijetu promjena: visoko obrazovanje na katoličkim sveučilištima i budućnost“.  U ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta na  generalnoj skupštini sudjeluju rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić i prorektor za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić.

Na otvaranju 30. srpnja 2022. sudionike generalne skupštine pozdravio je rektor Boston Collegea pater William Leahy, SJ,  prof. dr. sc. Isabel Capeloa Gil, predsjednica FIUC-a i rektorica Portugalskog katoličkog sveučilišta, video porukom obratili su se mons. Vicenzo Zani, tajnik Kongregacije za katoličko obrazovanje pri Svetoj Stolici i  Antonio Manuel de Oliveir Guterres, glavni tajnik Ujedinjenih naroda. Uvodno predavanje održao je tajnik Papinskog vijeća za kulturu pri Svetoj Stolici biskup Paul Desmond Tighe.

Tijekom generalne skupštine sudionici će na okruglim stolovima i predavanjima te u osobnim susretima promišljati različite teme kao što su intelektualna tradicija i katoličko visoko obrazovanja danas, utjecaj katoličkog visokog obrazovanja: svjedočanstva, katolicizam i suvremeno upravljanje sveučilištem, primjenjivost lokalnog iskustva na globalnu razinu i drugo.