caravaggio Emaus

Poštovani,

sutra (1. srpnja) u 15.00h, u vrijeme koje je u cijelom tjednu najslobodnije od ispitnih termina, organiziramo posljednji duhovni susret prije ljetnog odmora. 

Prvi dio bit će u kapeli Sveučilišta i sastojat će se od poklonstvene molitvu Kristu nazočnom u Presvetom Oltarskom Sakramentu, kroz riječ, pjesmu i šutnju. Lajtmotiv bit će nam događaj Isusova ukazanja učenicima na putu u Emaus, opisan u Lukinu evanđelju (24, 13-35).

 Drugi dio. U 15.40h zaputit ćemo se javnim prijevozom u Muzej za umjetnost i obrt gdje je izložena Caravaggiova slika “Večera u Emausu” koja predstavlja detalj upravo spomenute evanđeoske zgode. Kroz zajedničko iskustvo otkrivat ćemo veze između vjere i umjetnosti, duhovnosti i kulture. Sutra je ulazak u muzej besplatan!

Srdačno vas pozivam na molitvu, zajedničko uživanje u remek djelu likovne umjetnosti te razgovor, upoznavanje i druženje.

Zahvaljujem svima na sudjelovanju u duhovnim susretima proteklih tjedana i na duhovnoj podršci i izrazima zajedništva onima koji nisu mogli doći. Osobito hvala Rektoru na podršci. Svi članovi Sveučilišta bili ste u našim molitvama.

Želimo nastaviti tragati za duhovnošću na Sveučilištu. Ostajući otvoreni svim prijedlozima ovim prilikom iskreno pozivam sve zainteresirane da jave svoje prijedloge koji će nam biti dragocjeni u traganjima za duhovnim rastom na Sveučilištu.

Najsrdačnije, 

brat Dražen Marija Vargašević, OCD

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište