U ponedjeljak, 28.listopada započeo  On-line Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji ove godine uvodi interaktvna on-line predavanja izlagača (webinare) za srednjoškolce, studente i nastavnike iz čitave Hrvatske.

Od 28. listopada do 7. studenog 2013. na portalu www.stipendije.info  više od 20 izlagača iz 8 zemalja održat će on-line predavanja te predstaviti mogućnosti studiranja i stipendiranja studija u Austriji, Estoniji, Hrvatskoj, Japanu, Mađarskoj, SAD-u, Švicarskoj i Ujedinjenoj Kraljevini. Nakon predavanja, On-line Sajam će se nastaviti od 8. studenog 2013. do 30. travnja 2014. te predstaviti programe svih 67 izlagača Sajma stipendija i visokog obrazovanja. Detaljni raspored i pristupni linkovi za on-line predavanja dostupni su na stranicama On-line Sajma http://www.stipendije.info/hr/sajam/on-line_sajam  i na Facebook stranici „Tražim stipendiju“ https://www.facebook.com/trazim.stipendiju.  

Prednost on-line predavanja (webinara) je jednostavan i besplatan pristup koji omogućuje posjetiteljima iz čitave Hrvatske da izravno od predstavnika inozemnih sveučilišta, diplomatskih predstavništava i zaklada saznaju informacije o upisu i financijskoj potpori za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. Putem on-line predavanja, izlagači Sajma će predstaviti studijske i stipendijske programe i ujedno izravno odgovarati na pitanja sudionika. 

Kroz on-line predavanja predstavit će se potpune stipendije za studij u Japanu te zaCentral European University, kao i mogućnosti studiranja na više od 50 sveučilišta u Europskoj uniji putem organizacije Dream Foundation. Kao poseban dodatak održanom Sajmu u Zagrebu i Rijeci, čak četiri američka sveučilišta predstavit će se posjetiteljima isključivo putem on-line predavanja, a u on-line predavanjima sudjelovat će visoko rangirana sveučilišta poput Vanderbilt University (Owen Graduate School of Management) i King’s College London

 

Preuzeto s portala Instituta za razvoj obrazovanja

 

Hrvatsko katoličko sveučilište