U utorak, 18. siječnja 2022. godine s početkom u 14 sati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održat će se okrugli stol pod nazivom Obitelj i identiteti u prošlosti: izvori, metode, historiografski dosezi. Okrugli je stol organiziran u okviru znanstvenoga projekta Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Obitelj kroz povijest – iskazi i nositelji identiteta društava središnje i sjeverozapadne Hrvatske od kasnog srednjeg vijeka do modernog doba (HKS-2019-2)“, a na njemu će sudjelovati nastavnici s Odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta angažirani na projektu te gošće dr. sc. Ivana Horbec s Odjela za novovjekovnu povijest Hrvatskog instituta za povijest i dr. sc. Iva Mandušić pomoćnica glavnog urednika Hrvatskog biografskog leksikona Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.

U prvome dijelu okrugloga stola nakon kraćega uvoda, predviđena su izlaganja sudionika znanstvenih rezultata na temu obitelji i identiteta nakon čega slijedi diskusija i rasprava. Detaljan program okrugloga stola te sažetci izlaganja nalaze se na poveznici. 

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera okrugli stol održat će se on line preko platforme Zoom, a svi zainteresirani izlaganja i raspravu sudionika mogu pratiti preko poveznice.

 

Meeting ID: 826 9743 7583

Passcode: 889816