Nakon uspješno provedenih radionica i edukacija studentskih timova, pozivamo Vas na završnicu programa studentskog poduzetničkog inkubatora UniFour!

Događaj će se održati u ponedjeljak, 13. veljače 2023. godine s početkom u 12.00 sati u dvorani Blaženog Alojzija Stepinca na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Program UniFour interdisciplinarnog je karaktera – timovi se sastoje od studenata s različitih studijskih programa: sestrinstvo, psihologija, komunikologija i medicina. Studentima je predstavljen društveno relevantan izazov ageing, odnosno problem položaja starijih osoba u društvu, u kontekstu kojeg je bilo potrebno osmisliti inovativno rješenje. Program UniFour otvorio je studentima nove horizonte u kontekstu razvoja poduzetničkih osobina i vještina te poduzetničkog načina razmišljanja. Stoga su studenti obogatili vlastito iskustvo znanjem izvan njihovog primarnog studijskog usmjerenja. Tijekom programa, provedene su dvije radionice; radionica Imerzija i radionica Ideacija. Prva radionica Imerzija sastojala se od jednodnevne panel rasprave sa sektorskim stručnjacima, a cilj radionice bio je pružiti studentima uvid u položaj starijih osoba u društvu te izazvati empatiju za svakodnevne izazove s kojima se starije osobe susreću. Druga radionica Ideacija, održana je u formi interaktivne radionice temeljene na design thinking metodologiji. Kako bi studenti uspješno razvili inovativno rješenje za postavljeni izazov, timovima su dodijeljeni sektorski stručnjaci (mentori). Tijekom održavanja edukacija iz područja inovacija u digitalnom zdravstvu te rada studenata s dodijeljenim sektorskim stručnjacima, timovima je pružena podrška i mentoriranje potrebno za pripremu pitch prezentacije na Demo danu.

U sklopu Demo dana timovi studenata će prezentirati poduzetničke ideje stručnom žiriju i naglasiti zašto je baš njihova ideja najbolja. Nakon stručne evaluacije inovativnih rješenja, slijedi svečana dodjela nagrada najboljim timovima.

O kojim poduzetničkim pothvatima je riječ? Saznajte uskoro!