U srijedu 11. studenog članovi Kluba studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Homo volans“ održali su svoju redovitu godišnju Skupštinu. Osim rasprave o aktualnim aktivnostima Kluba i planovima za projekte u akademskoj godini 2019./ 2020., članovi su analizirali uspjehe i ostvarenja u protekloj akademskoj godini.

Nakon dvije godine vođenja Kluba, dosadašnji se predsjednik Jakov Blagojević zahvalio članovima Kluba na povjerenju kojega je uživao. Blagojević je istaknuo da je ponosan što se Klub u dvogodišnjem periodu neprestano sadržajno i personalno razvijao i profilirao.

Naglasio je svoj veliki ponos što su članovi Kluba i u uvjetima pandemije ostali aktivni i spremni na suradnju. Skupština Kluba izabrala je novo vodstvo.

Dosadašnja potpredsjednica Marija Stanešić, postala je treća predsjednica Homo volansa, dok je novi dopredsjednik postao Ivan Buljan. Predsjednik Studentskog zbora Hrvatskog katoličkog sveučilišta Hrvoje Barić i u ovom će mandatu vršiti dužnost tajnika Kluba. Na upražnjena mjesta u Nadzornom  i Izvršnom odboru izabrani su Anja Živec i Luka Drnić. Nakon izbora za predsjednicu Stanešić se zahvalila na povjerenju i istaknula važnost nadolazećih  klupskih projekata, prije svega humanitarne akcije „Hrvatski studenti za djecu Vukovara“. 

Hrvatsko katoličko sveučilište