U ponedjeljak 3. listopada 2016. godine održana je 5. sjednica Studentskog zbora HKS-a, a prva u novoj akademskoj godini 2016./2017.  

Okupljeni članovi, tajnim su glasovanjem odabrali novo vodstvo. Novim predsjednikom Studentskog zbora izabran je Marko Mikulec, predstavnik druge godine diplomskog studija povijesti, a njegovim zamjenikom Ante Vujević, predstavnik treće godine preddiplomskog studija povijesti.

Potom je uslijedila podjela zadaća i obaveza, u nadolazećim događajima u sklopu i izvan Sveučilišta, poput organizacije 1. akademskog dana i brucošijade. Sastavljen je tim koji će u sljedećem razdoblju intezivno raditi na organiziranju studentske brucošijade.

Raspravljalo se o mogućnosti pokretanja dodatne sportske sekcije za studentice, u kojoj bi mogao sudjelovati veći broj studenatica HKS-a. Zaključeno je da će se ove godine intezivno raditi na jačanju ženskog sporta na Sveučilištu.

Velika pažnja je posvećena i tome, kako novim studentima pomoći u njihovom studiranju i životu na Sveučilištu.

Sastanku su se naknadno pridružili i prof. dr. sc. Gordan Črpić, prorektor za organizaciju i poslovanje, te Darko Štaudinger, prof. tajnik Sveučilišta. U kratkom i inspirativnom govoru, prorektor je pozvao okupljene da se u svom radu vode načelima dostojanstva, solidarnosti, te supsidijanosti, te istaknuo želju za većim entuzijazmom studenata. Potom su gosti sastanka odgovorili na pitanja i nejasnoće studenata o tekućim problemima.

U prijateljskom okružju dogovoreni su obavezni mjesečni sastanci Studentskog zbora i tajnika Sveučilišta.

 

 14572474_10154417267447900_1589337532_o