Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u srijedu 26. siječnja 2022. održana je edukacija na stolu Anatomage za sveučilišne nastavnike koji sudjeluju u izvođenju nastave iz anatomije i histologije. Edukaciju je organizirala tvrtka Medicom, a iz Italije se tom prigodom preko Zoom platforme priključila predavačica Marta Braida. Uz prodekanicu za nastavu i  studente doc. dr. sc. Elviru Lazić Mosler edukaciji su prisustvovali dr. sc. Sandra Moslavac, izv. prof. dr. sc. Marija Ćurlin, izv. prof. dr. sc. Ingrid Marton, dr.  sc. Damir Rošić, dr. sc. Marina Raguž i dr. sc. Domagoj Rašić. 

 „Edukacije ove vrste izuzetno su korisne za kvalitetu nastavnog procesa. One povezuju naše nastavnike, potiču komunikaciju o nastavi i mogućnostima njenog poboljšavanja razvijanjem i korištenjem novih i moderniih oblika praktične nastave. Anatomage Table 8 je tehnološki najnapredniji anatomski 3D vizualizacijski sustav koji koristi modele stvarnih humanih kadavera, a uključuje i brojne sadržaje koji se mogu koristiti u nastavi iz histologije, fiziologije i radiologije. Sada već brojne objavljene publikacije koje su uspoređivale korištenje Anatomage stola sa kadaverskom sekcijom govore u prilog učinkovitosti anatomske nastave održane na Anatomage sustavu – bolji rezultati na ispitima, učinkovitije iskorišteno vrijeme na nastavi, te odlična prihvaćenost ove tehnologije od strane studenata. Osim toga, ovakvi tehnološki napredni alati donose novo ushićenje prema nastavi iz anatomije ne samo studentima nego  i nastavnicima, te svi možemo reći da jedva čekamo da započnemo s nastavom anatomije u ljetnom semestru. Zahvaljujemo tvrtki Medicom i gospođi Dori Krsnik koja je omogućila ovu edukaciju i s kojom trajno surađujemo u unaprjeđivanju nastave na Medicinskom fakultetu Hrvatskoga katoličkog Sveučilišta“- istaknula je prodekanica Lazić Mosler.

 Podsjetimo, Hrvatsko katoličko sveučilište je prva visokoškolska ustanova u Hrvatskoj koja pri izvođenju nastave u području biomedicine i zdravstva koristi Anatomage stol.