U četvrtak 21. travnja 2016. održana je 4. sjednica Studentskoga zbora HKS-a. Sjednicu je otvorio zamjenik predsjednice Marko Mikulec.

Pregledom Statuta Studentskog zbora Hrvatskog katoličkog sveučilišta, utvrđene su izmjene i dopune istog, a koje su donesene na sjednici Senata Hrvatskog katoličkog sveučilišta 8. ožujka 2016. godine.

Predstavnici Studentskog zbora u Senatu Sveučilišta Barbara Mirković i Ante Vujević podnijeli su izvještaj s posljednje sjednice Senata.

Na sjednici Studentskoga zbora, u skladu s dopunom Statuta Zbora, Ana Jurić, predstavnica prve godine diplomskog studija sociologije, izabrana je voditeljicom administrativnih poslova Studentskog zbora.

Raspravljalo se također i o pitanjima održavanja izbora za predstavnike prvih godina preddiplomskih studija, potom o financijskom planu i financijskim potrebama Zbora, a istaknuto je također i pitanje komunikacije Studentskoga zbora sa samim studentima.

Svojim komentarima članovi Studentskog zbora ukratko su se osvrnuli i na netom održane izbore za predstavnike studenata u vijećima odjela Sveučilišta.  

 

Hrvatsko katoličko sveučilište