Uoči početka nove, osme po redu akademske godine 2017./2018. u ponedjeljak 25. rujna 2017. godine održan je susret rektora i prorektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta s nastavnicima i voditeljima stručnih službi našeg Sveučilišta  koje su rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić i prorektori Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, prorektor za znanost, prof. dr. sc. Emilio Marin, prorektor za međunarodnu suradnju, izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, prorektorica za nastavu i prof. dr. sc. Gordan Črpić, prorektor za organizaciju i poslovanje izvijestili u novoj akademskoj 2017./2018. Sastanak je započeo zajedničkom molitvom Sveučilišnog kapelana Odilona Singbe.

“Sve vas srdačno pozdravljam u našem novom prostoru, ovoj velikoj svečanoj dvorani koja je svima nama dar našeg Velikog kancelara nadbiskupa Josipa Bozanića. Ovakav dar na nas stavlja i odgovornost koju ćemo svi skupa preuzeti, a ta odgovornost leži u čuvanju ovog lijepog prostora.” 

Snježana Mališa, poslijedoktorandica predstavila je Program za stjecanje kompetencija nastavnika u prezentaciji “Cjeloživotno učenje – preduvjet ili obaveza”. U izlaganju je predstavljen program čijim se pohađanjem osposobljava za rad u odgojno-obrazovnoj ustanovi i koja ove godine broji preko četrdeset upisanih polaznika.

Prorektorica za nastavu izv. prof. dr. sc. Ines Sabaotič predstavila je planove za predstojeću akademsku godinu i pozvala sve prisutne na prisustvo na prvom akademskom danu u ponedjeljak 2. listopada 2017. godine koji će započeti svetom misom u crkvi Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Također su spomenuti važni datumi za predstojeću akademsku godinu kao što je promocija sveučilišnih prvostupnika i magistara i na samom kraju zaželjela je svima uspješan i blagoslovljen početak akademske godine.

Prof. dr. sc. Emilio Marin, prorektor za međunarodnu suradnju, osvrnuo se na proteklu akademsku godinu i posebice je istaknuo niz međunarodnih sporazuma potpisanih s ostalim Sveučilištima.  “Istaknuo bih brojne međunarodne suradnje i skupove,  jedan od većih bio je onaj održan u svibnju 2017. godine u suradnji s Nanovim institutom  koji je ugostio brojne goste iz SAD-a i srednje Europe, a u studenom 2016. godine uručen je prvi počasni doktorat Hrvatskog katoličkog sveučilišta kardinalu Mülleru. Komunikaciju sa svijetom olakšavaju nam i međunarodni sporazumi kojih je u prošloj akademskoj godini potpisano sa sveučilištima u Löwenu, Lublinu i Sarajevu te smo sklopili sporazum oko grupe Višegrad.” 

Prof. dr. sc. Gordan Črpić, prorektor za organizaciju i poslovanje, sve je sudionike pozdravio i najavio brojne promjene koje će biti unesene u Pravilnik o ustroju i radu, a koje će biti pozitivne za sve zaposlenika. Također je rekao da će nastava u prostorima nove zgrade započeti u drugom tjednu nastave jer su potrebne još neke sitne korekcije i dorade.

Prorektor za znanost prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, istaknuo je da broj zaposlenika raste prema ciljanoj brojci od 500. Osvrnuo se na Strategiju znanstvene djelatnosti HKS-a do 2020. te je kazao da su uloženi veliki napori kako bi se uklonile prepreke za oko raznih Pravilnika koji su pripremljeni, te su prihvaćene i prve prijave za projekte.

Na samom kraju svima prisutnima na dolasku se zahvalio rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić te je najavio termin sljedećeg sastanka. 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište