Uoči početka nove, osme po redu akademske godine 2017./2018. u ponedjeljak 25. rujna 2017. godine održan je susret rektora i prorektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta s nastavnicima i voditeljima stručnih službi našeg Sveučilišta  koje su rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić i prorektori Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, prorektor za znanost, prof. dr. sc. Emilio Marin, prorektor za međunarodnu suradnju, izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, prorektorica za nastavu i prof. dr. sc. Gordan Črpić, prorektor za organizaciju i poslovanje izvijestili u novoj akademskoj 2017./2018. Sastanak je započeo zajedničkom molitvom Sveučilišnog kapelana Odilona Singbe.

“Sve vas srdačno pozdravljam u našem novom prostoru, ovoj velikoj svečanoj dvorani koja je svima nama dar našeg Velikog kancelara nadbiskupa Josipa Bozanića. Ovakav dar na nas stavlja i odgovornost koju ćemo svi skupa preuzeti, a ta odgovornost leži u čuvanju ovog lijepog prostora.” 

Snježana Mališa, poslijedoktorandica predstavila je Program za stjecanje kompetencija nastavnika u prezentaciji “Cjeloživotno učenje – preduvjet ili obaveza”. U izlaganju je predstavljen program čijim se pohađanjem osposobljava za rad u odgojno-obrazovnoj ustanovi i koja ove godine broji preko četrdeset upisanih polaznika.

Prorektorica za nastavu izv. prof. dr. sc. Ines Sabaotič predstavila je planove za predstojeću akademsku godinu i pozvala sve prisutne na prisustvo na prvom akademskom danu u ponedjeljak 2. listopada 2017. godine koji će započeti svetom misom u crkvi Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Također su spomenuti važni datumi za predstojeću akademsku godinu kao što je promocija sveučilišnih prvostupnika i magistara i na samom kraju zaželjela je svima uspješan i blagoslovljen početak akademske godine.

Prof. dr. sc. Emilio Marin, prorektor za međunarodnu suradnju, osvrnuo se na proteklu akademsku godinu i posebice je istaknuo niz međunarodnih sporazuma potpisanih s ostalim Sveučilištima.  “Istaknuo bih brojne međunarodne suradnje i skupove,  jedan od većih bio je onaj održan u svibnju 2017. godine u suradnji s Nanovim institutom  koji je ugostio brojne goste iz SAD-a i srednje Europe, a u studenom 2016. godine uručen je prvi počasni doktorat Hrvatskog katoličkog sveučilišta kardinalu Mülleru. Komunikaciju sa svijetom olakšavaju nam i međunarodni sporazumi kojih je u prošloj akademskoj godini potpisano sa sveučilištima u Löwenu, Lublinu i Sarajevu te smo sklopili sporazum oko grupe Višegrad.” 

Prof. dr. sc. Gordan Črpić, prorektor za organizaciju i poslovanje, sve je sudionike pozdravio i najavio brojne promjene koje će biti unesene u Pravilnik o ustroju i radu, a koje će biti pozitivne za sve zaposlenika. Također je rekao da će nastava u prostorima nove zgrade započeti u drugom tjednu nastave jer su potrebne još neke sitne korekcije i dorade.

Prorektor za znanost prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, istaknuo je da broj zaposlenika raste prema ciljanoj brojci od 500. Osvrnuo se na Strategiju znanstvene djelatnosti HKS-a do 2020. te je kazao da su uloženi veliki napori kako bi se uklonile prepreke za oko raznih Pravilnika koji su pripremljeni, te su prihvaćene i prve prijave za projekte.

Na samom kraju svima prisutnima na dolasku se zahvalio rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić te je najavio termin sljedećeg sastanka.