Prvi susret Volonterske skupine u novoj akademskoj godini održan je u srijedu 16. listopada. Susret je započeo misnim slavljem u sveučilišnoj kapelici koje je predvodio sveučilišni kapelan i voditelj Volonterske skupine vlč. Odilon Singbo.

Vlč. Odilon u homiliji se osvrnuo na čitanja dana naglasivši kako su u duhovnosti uvijek prisutna dva puta – put dobra i zla, put istine i laži, put svjetla i tame. Povezujući tekst poslanice Rimljanima s volonterskim iskustvom, okupljene je pozvao da se zapitaju služe li u slobodi i ljubavi ili je njihovo djelovanje motivirano sebičnošću i osobnim dobitkom. Osvrnuvši se na riječ Evanđelja o farizejima i zakonoznancima, potaknuo je prisutne da „ono što su u svome domu budu i u svijete te da ono što su u svijetu budu i u svome domu“.  

Drugi dio susreta održao se u dvorani „Bl. Alojzije kard. Stepinac“. Studentice i studenti, među kojima i veliki broj onih s prvih godina, upoznali su se s radom Volonterske skupine te u kratkom pregledu prošlogodišnjih aktivnosti dobili uvid u rad Skupine. Na susretu se promišljalo i o nadolazećim aktivnostima te mogućnostima volontiranja na Sveučilištu i izvan njega.  

U završnom dijelu susreta predstavljen je projekt Centra za psihološku podršku i razvoj „Pričaj mi“ koji se bavi pružanjem psihosocijalne pomoći djeci, mladima i roditeljima kroz kreativne, edukativne i terapijske sadržaje s ciljem poboljšanja kvalitete njihovih života.