U ponedjeljak 23. listopada održan je prvi susret Volonterske skupine Hrvatskog katoličkog sveučilišta s ciljem upoznavanja studenata s radom skupine. Susret je vodila dosadašnja voditeljica asistentica Valentina Šipuš. Zbog odlaska na mirovanje, njezinu će dužnost od ove akademske godine preuzeti asistentica Leali Osmančević s Odjela za komunikologiju.

Uz prigodan poklon i cvijeće prorektorica za nastavu izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič zahvalila je asistentici Šipuš na uloženom trudu i iskazala svoju podršku u daljnjem radu Skupine. Prisutnim studentima obratio se i sveučilišni kapelan vlč. Odilon Singbo koji je molitvom i riječima ohrabrenja istaknuo važnost postojanja Volonterske skupine na Sveučilištu. Članovima Volonterske skupine i ostalim studentima obratile se i nova voditeljica asistentica Leali Osmančević koja je izrazila radost zbog preuzimanja funkcije voditeljice te spremnost za rad na novim projektima i aktivnu suradnju s volonterima.

Članice Volonterske skupine predstavile su studentima svoja volonterska iskustva i dosadašnji angažman u organiziramo volonterskim aktivnostima na Sveučilištu i izvan njega. U završnom dijelu susreta, studentima se obratila i asistentica Volonterskog centra Zagreb Mija Rakarić koja je predstavila rad i aktivnosti Centra te podijelila svoja volonterska iskustva. Susret je završen prigodnim druženjem i planiranjem budućih aktivnosti.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište