U organizaciji Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Zavoda za neurologiju Kliničke bolnice Dubrava pokrenut je Program cjeloživotnog učenja „Izazovi u dijagnosticiranju i liječenju Parkinsonove bolesti“. Program se uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održavao u Preporodnoj dvorani HAZU-a u petak 25. i u subotu 26. studenoga 2022.

U Programu je svojim izlaganjima sudjelovalo 19  uvaženih stručnjaka iz Sjedinjenih Američkih država, Švedske, Italije, Slovenije, Srbije i Hrvatske koji se bave poremećajem pokreta. Oni i su prisutnom auditoriju svojim znanjem,  kroz prikaze slučajeva bolesnika,  i iskustvom pridonijeli edukaciji iz područja dijagnosticiranja i liječenja različitih faza Parkinsonove bolesti.

Cilj ovog Programa bilo je stjecanje osnovnih i novih znanja o kliničkim karakteristikama te specifičnim metodama dijagnosticiranja i liječenja Parkinsonove bolesti. Edukacija je bila namijenjena stručnjacima iz svih područja koji sudjeluju u skrbi oboljelih od Parkinsonove bolesti, ističu organizatori.

S Hrvatskog katoličkog sveučilišta uz voditeljicu programa doc. dr. sc. Petru Bago Rožanković, neurologinju i  subspecijalisticu neurodegenerativnih bolesti, sudjelovali i prodekan Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta doc. dr. sc. Vjekoslav Peitl i izv. prof. dr. sc. Anamarija Bogović s Odjela za psihologiju.