U ponedjeljak 21. listopada 2019. godine u dvorani “Blaženi Alojzije kard. Stepinac” u organizaciji Kluba studenata Odjela za sociologiju “Nexus” Hrvatskog katoličkog sveučilišta održan je drugi po redu studentski kongres. Tema ovogodišnjeg kongresa je Izazovi (post)moderne.  Jednodnevni Kongres organiziran je u tri tematske sesije u kojem sudjeluje 14 sudionika, većinom studenata Odjela za sociologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta te i studenti drugih Sveučilišta.

Pozdravnu riječ uputio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić koji se zahvalio organizacijskom odboru na organizaciji Studentskog kongresa. Također, rektor se prisjetio svojih prvih radova na doktorskom studiju koji su bili baš na temu postmoderne te rekao: “Izbor ovakve teme pokazuje vašu svjesnost o važnosti govorenja o izazovima s kojima se susrećemo kao društvo jer nas poziva na razmišljanje i djelovanje. Ono što me osobito veseli je da je ovakav Kongres organiziran dan prije obilježavanja dana Odjela za sociologiju pokazuje vašu aktivnost i dobru suradnju s profesorima i koliko vas oni upućuju u sve tajne znanstveno-stručnog rada ” istaknuo je rektor Tanjić.

“Osobita mi je čast i zadovoljstvo što vas vidim u ovako velikom broju te koristim priliku da zahvalim organizatorima na trudu i izboru teme. Sutra obilježavamo Dan Odjela te Vas pozivam i sutra da se okupimo u Velikoj dvorani na proslavi Dana Odjela. Želim vam danas puno uspjeha i produktivnog rada” – istaknuo je pročelnik Odjela za sociologiju izv. prof. dr. sc. Roko Mišetić.

Po završetku pozdravnih govora uslijedila je prva sesija na kojoj su sudjelovale studentice: Paula Zujić, Rahela Bilić, Valentina Presečan, Karla Miklečić. Detaljan program možete pogledati na linku.