U petak 12. listopada Hrvatsko katoličko sveučilište potpisat će ugovor za provedbu projekta  “Razvoj združenog diplomskog studija softverskog inženjerstva Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Katoličkog sveučilišta Pázmány Péter” iz mjere “Internacionalizacija visokog obrazovanja” financiranog u iznosu od Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.713.703,73 kn.

Projekt se sastoji od razvoja, inicijalne akreditacija i operativnog postavljanja novog diplomskog združenog studija softverskog inženjerstva u suradnji HKS-a i Katoličkog sveučilišta Pázmány Péter u Budimpešti, na engleskom jeziku, uz partnerstvo s tvrtkom Oracle. 

HKS će, kao mlado sveučilište, ovim projektom ostvariti velik korak u svom međunarodnom razvoju, uspostaviti prekograničnu suradnju sa strateškim partnerom i razviti kapacitete za obrazovanje i znanost u tehničkim znanostima kroz partnerstvo s industrijom. Projektom će se za ak. g. 2020/21.  razviti i pripremiti novi, međunarodno kompetitivni studij koji će omogućiti obrazovanje i osposobljavanje magistara znanosti iz područja programskog inženjerstva sa znanjima i vještinama potrebnima za rad u globalnoj softverskoj industriji.