Dr. sc. Vjekoslav Peitl, doc. dr. sc. Mario Štefanović i prof. dr. sc. Dalibor Karlović objavili su u znanstvenom časopisu “Progress in Neuro-Psychopharmacology & Biological Psychiatry” znanstveni rad pod naslovom Depressive symptoms in schizophrenia and dopamine and serotonin gene polymorphisms.
Znanstveni rad je rezultat projekta  Depresivni simptomi u shizofreniji i polimorfizmi gena dopaminskog i serotoninskog sustavakoji je financiralo Hrvatskog katoličkog sveučilišta 2013. a čiji je voditelj bio prof. dr. sc. Dalibor Karlović, dr. med.
Na projektu je obrađeno gotovo 600 ispitanika različitim psihijatrijskim testovima uz analizu njihovih gena koji kodiraju specifične proteine koji reguliraju neurotransmitere.
Iz navedenog projekta nastala je i doktorska disertacija Vjekoslava Peitla, naslovnog predavača na HKS-u, koju je obranio u veljači 2017. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci pod nazivom “Depresivni simptomi u shizofreniji i polimorfizmi gena dopaminskog i serotoninskog sustava”.
Čestitamo znanstvenicima na objavljenom radu!

 

Hrvatsko katoličko sveučilište