Povodom Međunarodnog dana sestrinstva ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med., i njezin pomoćnik za sestrinstvo Damir Važanić, mag. med. techn., predavač na Odjelu za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta, posjetili su u srijedu, 12. svibnja 2021. Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije te su svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitali njihov dan i zahvalili im na svakodnevnom predanom i profesionalnom radu.

Čestitkama su se pridružili i županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, dipl. ing. arh., ravnatelj županijskog Zavoda Perica Vucelić, mag. med. techn. i pročelnica Odjela za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta izv. prof. dr. sc. Marta Čivljak, dr. med. sa suradnicima.

Ravnateljica HZHM-a i ravnatelj karlovačkog Zavoda predstavili su predstavnicima Hrvatskog katoličkog sveučilišta nastavne programe Edukacijsko-simulacijskog centra Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Zahvaljujući najsuvremenijoj opremi, Centar omogućava učenje primjenom naprednih simulacija u zdravstvu koje su potpora klasičnoj edukaciji u području medicine. Centar surađuje s brojnim institucijama i stručnjacima te služi za edukaciju zdravstvenih djelatnika i žurnih službi iz cijele regije i šire.

Hrvatsko katoličko sveučilište