U nedjelju 11. veljače 2018. svetom misom i prigodnim programom na Hrvatskom katoličkom sveučilištu obilježen je Svjetski dan bolesnika. Svjetski dan bolesnika na Hrvatskom katoličkom sveučilištu organizirali su Hrvatska udruga medicinskih sestara i tehničara, Ogranak Zagreb, Hrvatska udruga medicinskih sestara, Hrvatsko katoličko liječničko društvo, Podružnica “Branimir Richter” Zagreb i Hrvatsko katoličko sveučilište. Misno slavlje predvodio je fra Miljenko Vrabec u koncelebraciji sa sveučilišnim kapelanom vlč. Odilonom Singbom. Misnom slavlju odazvao se veliki broj liječnika, medicinskih sestara i tehničara, studenata i djelatnika Hrvatskog katoličkog sveučilišta. 

“Svatko tko radi u službi čovjeka i za njegovu dobrobit nema radno vrijeme i u tome i je težina posla medicinskih djelatnika” – istaknuo je u svojoj propovijedi fra Miljenko Vrabec. Misno slavlje uljepšao je pjevački zbor studenata Odjela za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Nakon svete mise sveučilišni kapelan protumačio je poruku Pape Franje koju je objavio povodom 26. Svjetskog dana bolesnika.

Na  kraju programa rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić zahvalio je svima na dolasku i organizatorima, na čelu s pročelnicom Odjela za sestrinstvo doc. dr. sc. Martom Čivljak, na pripremanju događanja koje već drugu godinu zaredom okuplja sve veći broj medicinskih djelatnika.