U srijedu, 25. ožujka 2020. godine obilježen je Dan Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Iako ograničeni fizičkom prisutnošću, članovi Kluba studenata Odjela za komunikologiju „PRotagonisti“ iskoristili su društvene mreže i na sebi svojstven i kreativan način obilježili dan Odjela.

Dan su započeli zajedničkim videom na Facebooku Hrvatskog katoličkog sveučilišta kojim su pozdravili sve svoje kolegice i kolege i poručili d,a iako fizički nisu svi zajedno, da je njihova povezanost jača nego ikada.

Pročelnik Odjela za komunikologiju prof. dr. sc. Jerko Valković pozvao je dan uoči Dana Odjela sve studentice, studente, profesore i nastavnike Odjela za komunikologiju da se pridruže euharistijskom slavlju iz Sveučilišne kapele, koje je emitirano video vezom, sljedećim riječima:

„Mediji odnosno tehnologija kojom se koristimo, bilo u međusobnoj ili komunikaciji u okviru nastave, svjedoči da i nadalje živimo zajedno – na način i u mogućnostima koje su nam dane. A jedan od plodova informacijsko-komunikacijske tehnologije je i prijenos mise iz naše sveučilišne kapele. Stoga ćemo i sutra, u 12,00 sati, slaviti misu u našoj kapeli. Pozivamo vas da nam se pridružite i da se  ujedinimo u zahvalnosti Gospodinu za sve ono čime je kroz protekle godine blagoslivljao naš Odjel u njegovu rastu, zahvaljujući za studente, nastavnike i sve one koji prate i nastoje oko rasta našega Odjela. Molitvom želimo biti blizu napose onima koji trpe, bolesnicima, onima koji su bili prisiljeni ostaviti svoje domove ali i svima koji se nesebično žrtvuju za zdravlje drugih. Anđelove Riječi Mariji, „Bogu ništa nije nemoguće“, koje će biti navještene u sutrašnjem Evanđelju, neka budu osnaženje i sigurnost u našem hodu.”

 

Nakon euharistijskog slavlja na društvenim mrežama Facebook i Instagram Hrvatskog katoličkog sveučilišta uslijedio je čitav niz objava fotografija, videa kojim se podsjetilo kako je obilježavanje Dana Odjela izgledalo prošle godine, uz nadu da će se isto ponoviti u zajedništvu naše akademske zajednice.