Poštovane studentice i studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta,

poštovane djelatnice i djelatnici,

 radostan sam što smo danas zajednički započeli novu akademsku godinu.

 

U ovoj vam obavijesti donosim kratku najavu budućih susretâ koje sam za vas pripravio i na koje vas radosno pozivam.

Naša sveučilišna kapelica | izvor: https://bit.ly/3EXEPaE

 

Misna slavlja

Od utorka, 5. listopada, svakodnevna sveta misa (od ponedjeljka do petka) služit će se u našoj kapelici s početkom u 11 sati 45 minuta.

 

Molitvena zajednica (lectio divina) utorkom

Počevši od utorka, 5. listopada, okupljat ćemo se (na tjednoj bazi) u prostoru naše kapelice na molitvu (tzv. lectio divina), gdje ćemo razmatrati Božju riječ. Molitveni susret započet će u 18 sati i 30 minuta.

 

Kateheze srijedom

Počevši od srijede, 6. listopada, u našoj ćemo se kapelici (na tjednoj bazi) okupljati i na katehetski susret. Ti susreti bit će organizirani po tematskim ciklusima (otprilike 4 tjedna po ciklusu). Na njima ćemo imati priliku produbiti i svoje znanje o nekoj temi koja se dotiče vjere. A prava je poanta shvatiti kako vjera prožima sav naš život i okoristiti se ovim susretima u boljem življenju iste. Susreti će započinjati u 18 sati i 30 minuta. Prvi ciklus, onaj kroz mjesec listopad, imat će za temu: Zajedno s Marijom, Majkom Božjom, hoditi u vjeri.

 

Euharistijsko klanjanje četvrtkom

Počevši od četvrtka, 7. listopada, u našoj će kapelici, počevši od 10 sati i sve do pred početak mise u 11 sati 45 minuta, biti mogućnost molitve u šutnji pred Presvetim. Također, u to ću vrijeme biti na raspolaganju za sakrament pomirenja u kapelici.

 

Uz ove susrete, svaki dan na mrežnoj stranici Sveučilišne kapelanije (www.unicath.hr/sveucilisna-kapelanija) objavljujem kratko razmatranje o evanđeoskoj riječi toga dana. Nadam se kako ona može također biti korisnim poticajem.

Dakako, stojim vam na raspolaganju i za osobni razgovor. Slobodno me kontaktirajte pozivom, mailom ili osobnim dolaskom u ured (br. 306 A).

Nadam se da će vam se nešto od ovih mogućnosti svidjeti i pomoći vam u vašem hodu u vjeri.

Radosno vas očekujem !