Novinarka hrvatske redakcije Vatican Newsa i Vatikanskoga radija Paula Marija Stier gostovala je 10. siječnja na predavanju studentima druge godine diplomskoga studija Komunikologije Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, na smjeru Interkulturalna komunikacija i novinarstvo. Posjet se održao u okviru kolegija Izvješćivanje o vjerskim temama, kojega na Sveučilištu izvodi doc. dr. sc. Suzana Peran.

U svom izlaganju, koje je održala putem platforme MS Teams, Stier je predstavila ustroj i rad Vatican Newsa i Vatikanskog radija, predstavila konvergenciju medija na njihovu primjeru, osvrnula se na povijest Vatikanskoga radija te istaknula da ti mediji uživaju poštovanje i uzor su vjerskim novinarima diljem svijeta. Razjasnila je studentima na koji način se biraju i grade vijesti i objave za katolički medij broj jedan te kolika je pri tome odgovornost novinara i urednika. Upozorila je da se kvaliteta Vatikanskoga radija ogleda upravo u provjerenim i točnim informacijama koje neće nadići brzina objave.

Paula Marija Stier magistrirala je Komunikologiju na HKS-u te je s kolegama studentima podijelila koliko su je iskustva i znanja stečena na Sveučilištu pripremila za rad i rast u medijskome svijetu. Istaknula je da su joj od najveće pomoći, uz uobičajeno učenje, bile kontinuirane vježbe, zadaci pisanja novinarskih vrsta i raznovrsni seminari. Također je istaknula i važnost iskustva koja je stekla kroz praksu na Laudato televiziji i djelujući kao suradnica na Hrvatskoj katoličkoj mreži koja ju je, kako je rekla, izvrsno pripremila za posao kao koji sada obavlja u Hrvatskome uredništvu Vatikanskog radija i Vatican Newsa.