Odlukom zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića došlo do imenovanja, razrješenja i premještaja svećenika te je tako u srpnju 2021. sveučilišnim kapelanom imenovan vlč. Marko Čolić na mjesto dosadašnjeg sveučilišnog kapelana doc. dr. sc. Odilona Gbènoukpo Singboa.

 

Velečasni Marko Čolić preuzeo je službu sveučilišnog kapelana početkom rujna. Tom ga je prigodom primio rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić koji ga je upoznao sa službom i poželio mu u ime cijele akademske zajednice puno Božjeg blagoslova u našem zajedničkom hodu. Velečasni Marko nastavnicima će se predstaviti na njihovom susretu krajem rujna, a sa studentima na prvom akademskom danu u ponedjeljak, 4. listopada 2021. 

Uz kapelansku službu na našem sveučilištu vlč. Marko vršiti će i službu pastoralnog pomoćnika u Župi sv. Marka Križevčanina u Zagrebu.

– Radujem se novoj mogućnosti svećeničkog služenja. Hrvatsko katoličko sveučilište je mjesto učenja, istraživanja i dijaloga, ali ujedno i mjesto rasta u vjeri. Stoga sam tijekom proteklih mjeseci razmišljao o različitim vrstama molitvenih, katehetskih i kulturnih događanja koje bih mogao ponuditi našim studentima i nastavnicima, zapravo svima zainteresiranima s našega Sveučilišta. Radujem se već sadas jer, uvjeren sam, bit će to susreti u kojima ćemo imati priliku produbiti znanje o našoj vjeri, ali – a tomu se nadam – raditi i na izgradnji osobnog odnosa s Isusom Kristom u njegovoj Crkvi. – izjavio je vlč. Marko na početku svoje službe na našem Sveučilištu.

 

Vlč. Marko Čolić rođen je 13. prosinca 1989. u Zagrebu. Odrastao je u Slavoniji. Po završetku srednjoškolskog obrazovanja upisuje istraživački studij fizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, gdje diplomira 2014. godine. U rujnu 2013. primljen je u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu kao svećenički kandidat Zagrebačke nadbiskupije. Nakon završene druge godine studija upućen je na daljnji studij na Papinsko sveučilište Gregoriana kao i na svećeničku formaciju u Papinski zavod Germanicum et Hungaricum u Rim. Po povratku u Hrvatsku zaređen je za đakona u listopadu 2018. g., te za prezbitera u lipnju 2019. Do sata je služio na Župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici kao đakon, te zadnje dvije godine na Župi sv. Josipa u Zagrebu kao župni vikar.