Sveučilišna knjižnica važna je tijekom studiranja za svakog studenta i nastavnika Hrvatskog katoličkog sveučilišta jer svojim knjižničnim resursima i uslugama sudjeluje u procesima učenja i istraživanja, također prikuplja, organizira, pohranjuje i omogućuje pristup fondu stručnih i znanstvenih  publikacija u tiskanom i elektroničkom obliku. Knjižnični fond se stalno nadopunjava sukladno potrebama nastavnih programa koji se izvode na Sveučilištu.

U novoj akademskoj godini 2013./2014. na HKS-u studirat će oko 320 studenata kojima se na raspolaganje daju dvije nove čitaonice.  Čitaonice se nalaze u hodniku pored knjižnice. U manjoj čitaonici studenti će moći raditi u malim grupama, dok je veća čitaonica s 25 sjedećih mjesta predviđena za individualni rad naših studenata. Očekuje se da će  veća čitaonica u skorije vrijeme biti opremljena i računalima.

U knjižnici i dalje postoji prostor s 10 računala na kojima studenti mogu istraživati građu za svoje seminarske radove.

Nadstojnik Sveučilišne knjižnice mr. sc. Tomislav Murati poziva studente da se upišu u Knjižnicu i koriste njezin prostor za napredovanje u znanju, a osoblje Knjižnice će u svakom trenutku rado pomoći studentima u traženju naslova ili pregledavanju kataloga Knjižnice. Mr. sc. Murati održavat će  također konzultacije o pretraživanju knjižničnih kataloga i instrukcije o oblikovanju fusnota i navođenju korištene literature u pisanju seminarskih radova u knjižnici ponedjeljkom od 10:00 – 11:00  i četvrtkom od 15:00 – 16:00 sati.

Sveučilišna knjižnica bit će otvorena za korisnike od ponedjeljka do četvrtka od 8:00 – 17:00 h, a petkom od 8:00 – 16:00 sati.

[cycle3-ob]

 

Hrvatsko katoličko sveučilište