KOMUNIKOLOŠKA ŠKOLA MATICE HRVATSKE

Matica hrvatska i njezin Odjel za medije pokrenuli su Komunikološku školu 2008. sa željom da se mladim i perspektivnim studentima novinarstva i komunikologije pruži dodatno izvannastavno obrazovanje s područja medija. U listopadu ove godine održat će se deseta po redu Komunikološka škola i novih 12 studenata imat će priliku biti dio ovog projekta. Potaknuti uspjesima prethodnih generacija te zadovoljstvom predavača i studenata, raspisujemo Natječaj za izbor studenata Korčulanske komunikološke škole MH 2019, koja će se održati u Gradu Korčuli od 24. do 27. listopada 2019. na temu: Vrednote u medijima i hrvatskom društvu.

Polaznici Škole u zajedničkom radu i dijalogu s predavačima (doc. dr. sc. Lana Ciboci, akademski snimatelj Danijel Crnek, izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj, prof. dr. sc. Danijel Labaš, izv. prof. dr. sc. Božo Skoko, komunikacijski stručnjak Franjo Skoko i drugi) bit će potaknuti na kritičko promišljanje o svim navedenim sadržajima s kojima se susreću u javnosti i u medijskom prostoru te biti osposobljeni za identificiranje nepoželjnih i prijetećih sadržaja općim ljudskim vrednotama, te njihovo ublažavanje u svojoj okolini. Jednako tako, polaznici će imati priliku usavršiti svoj javni nastup te se upoznati s odabranim lokalnim medijima i njihovim radom.

Natječaj za polaznike generacije 2019.

Na natječaj se mogu prijaviti kandidatkinje i kandidati koji ispunjavaju ove uvjete:

–      prosjek ocjena u dosadašnjem studiju iznad 4,0

  • prijaviti se mogu studenti 2. i 3. godine preddiplomskog studija novinarstva/komunikologije, odnosno 1., 2. i apsolventske godine diplomskog studija novinarstva/komunikologije sa Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Prednost pri izboru imat će kandidatkinje i kandidati koji:

  • se samostalno koriste računalom,
  • imaju izrazitu sklonost timskom radu,
  • posjeduju dodatne vještine i znanja,
  • se bave izvannastavnim aktivnostima,
  • imaju iskustva u radu udruga,
  • imaju objavljene radove u novinarstvu ili znanosti,
  • su dobitnici nagrada ili posebnih priznanja.

Pisanu prijavu na natječaj zajedno s biografijom i motivacijskim pismom potrebno je poslati mailom na adresu mcvjetko@matica.hr do 15. listopada 2019. Na istu adresu možete se obratiti za sva pitanja u vezi natječaja i Komunikološke škole.

Razgovori s kandidatima koji zadovolje minimalne uvjete održat će se po završetku roka za prijavu. Svi troškovi za polaznike Komunikološke škole su pokriveni i za njih je KŠMH besplatna.

tjen na internetskim stranicama Matice hrvatske, Hrvatskih studija, Fakulteta političkih znanosti i Hrvatskog katoličkog sveučilišta (www.matica.hr, www.hrstud.hr, www.fpzg.hr, www.unicath.hr).