Nastavnici Sveučilišnog odjela za psihologiju doc. dr. sc. Josip Bošnjaković i dr. sc. Ana Šeremet zajedno s deset studenata psihologije sudjelovali su od 15. do 19. svibnja 2023. na intenzivnom kombiniranom programu (Blended Intensive Program) pod nazivom Falling in love online – relational paradigm.

Program se izvodio na Teološkom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, Slovenija koji je bio nositelj projekta, a realiziran je u suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem i Teološkim fakultetom iz Pečuha, Mađarska.

Susretu u Ljubljani prethodila su tri online predavanja tijekom veljače i ožujka, a cilj programa bio je upoznati studente s temom započinjanja intimne veze i ostanka u intimnoj vezi – zaljubljenosti i ljubavi,  neuroznanosti u odnosima, posljedicama razvoda na podvjesni strah od intimnosti i utjecaja društvenih mreža i umjetne inteligencija na današnje društvo s naglaskom na intimne odnose.

Doc. dr. sc. Josip Bošnjaković održao je predavanja i radionice na temu „The influence of divorce on the relationship crisis“ i „Why do we not fall in love anymore?“, dok je asistentica Ana Šeremet održala predavanja i radionice na temu „Falling in Love and Love – the neurobiological basis of fallling in love; understanding attachment styles in relationships“ i „The importance of neuroscience in understanding relationships“.