Hrvatska narodna banka (HNB) dobila je u petak 13. srpnja 2018. novo vodstvo nakon što je Hrvatski sabor ponovno na šest godina za guvernera imenovao dr. sc. Borisa Vujčića, za njegovu zamjenicu dr. sc. Sandru Švaljek, a za viceguvernere Slavka Tešiju, Martinu Drvar i našeg docenta dr. sc. Romana Šubića.

Dr. sc. Roman Šubić do sada je radio na Hrvatskom katoličkom sveučilištu kao docent na Odjelu za sociologiju te je predavao ekonomsku grupu predmeta.

„Tijekom dosadašnjeg rada s nekoliko generacija studenata diplomskih studija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, imao sam prigodu raditi s puno kvalitetnih mladih ljudi koji su me svojim entuzijazmom potaknuli da predavanja učinim što dinamičnijima i aktualnijima s obzirom na trenutno ekonomsko i političko okruženje u Hrvatskoj. Vjerujem da sam uspio u nastojanju da naši studenti steknu elementarna znanja iz svijeta ekonomije koja će moći iskoristiti u svojoj struci, ali i u svakodnevnom životu. Također mi je bio cilj potaknuti studente da nauče što kvalitetnije izražavati svoje kritičke stavove te u konačnici da po završetku studija budu spremni preuzeti odgovarajuću društvenu odgovornost. U lijepom sjećanju na dosadašnji rad na Hrvatskom katoličkom sveučilištu ostat će mi nekoliko studentskih debata koje smo tijekom proteklog razdoblja zajedno organizirali i na kojima su studenti pokazali svoje raznoliko znanje iz područja poznavanja državnog proračuna, upravljanja osobnim financijama i donošenja investicijskih odluka. Vrijedi svakako istaknuti privlačnost rada u akademskoj zajednici, koja me posebno fascinirala na Hrvatskom katoličkom sveučilištu s obzirom na svoju interdisciplinarnu dimenziju te na tome zahvaljujem kolegama nastavnicima i svim ostalim suradnicima.“- izjavio je povodom svog imenovanja viceguvernerom HNB-a doc. dr. sc. Šubić.

„Imenovanje doc. dr. sc. Romana Šubića nas je razveselilo i uvjereni smo da će njegovo znanje i iskustvo biti vrijedan doprinos radu Hrvatske narodne banke i time razvoju javnog i općeg dobra hrvatskog društva. Docent Šubić nedostajat će našoj sveučilišnoj zajednici kao mladi suradnik i znanstvenik, ali vjerujem da će ostati raditi kao naš vanjski suradnik. U ime naše akademske zajednice i moje osobno docentu Šubiću želimo puno Božjeg blagoslova u obnašanju njegove nove dužnosti.“-  rekao je prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Doc. dr. sc. Romana Šubića u našoj akademskoj zajednici pamtit ćemo kao srdačnog čovjeka jasnog katoličkog identiteta koji je živeći svoju vjeru uvijek bio spreman na pomoć. Osobit trag je ostavio uspostavivši suradnju s Odbojkaškim klubom Olimpik i osnovavši našu žensku odbojkašku ekipu koja nam je donijela puno radosti tijekom prošle akademske godine.