Konferencija povodom 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael  održat će se u Velikoj dvorani na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Ilica 242 u Zagrebu, u ponedjeljak, 11. studenoga 2019. s početkom u 9:30 sati. Konferenciju zajedno organiziraju Veleposlanstvo Države Izrael, Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj, Zagrebačka nadbiskupija i Hrvatsko katoličko sveučilište. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Konferenciju će otvoriti kardinal Josip Bozanić, nadbiskup metropolit zagrebački, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, izaslanik Predsjednice Republike Sebastian Rogač , apostolski nuncij mons. Giorgio Lingua, veleposlanik Države Izraela u Republici Hrvatskoj Ilan Mor i rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić.

Dva glavna predavanja održat će rabin prof. dr. sc. Daniel Sperber sa Sveučilišta Ban-Ilan u Ramat Ganu iz Izraela koji će govoriti o viziji Nostra aetate sa židovske strane i salezijanac dr. sc. Norbert Hofmann, tajnik Povjerenstva Svete Stolice za vjerske odnose sa židovstvom  i jedan od vodećih stručnjaka za odnose sa židovstvom pri Svetoj Stolici koji će govoriti o trenutnoj situaciji po pitanju dijaloga između katolika i Židova. U drugom dijelu sudjeluju doc. dr. sc. Boris Havel s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu koji će govoriti o duhovnom i političkom zbližavanju kršćana i Židova od devedesetih godina 20. stoljeća do danas, glavni rabin izv. prof. dr. sc. Kotel Da-Don s temom odnosa između judaizma i Rimokatoličke crkve i 25. obljetnice diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izraela s teološke perspektive te austrijski teolog prof. dr. sc. Jan-Heiner Tück sa Sveučilišta u Beču koji će govoriti o „vraćanju Isusa“ u židovstvo kao poticaju za kršćansku teologiju.

U večernjim satima u ponedjeljak 11. studenoga 2019. godine u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se i svečani koncert povodom obilježavanja 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Svete Stolice i Države Izraela. Na koncertu će nastupiti: Zagrebačka filharmonija, violinist Itamar Zorman, sopranistica Tanja Ruždjak, sopranistica Maja Vukoja i Djevojački zbor Zvjezdice pod ravnanjem izraelskog dirigenta svjetskog glasa Ariela Zuckermanna.