U subotu, 29. ožujka 2014. počela je nastava na Programu za stjecanje nastavničkih kompetencija koji se po prvi put održava na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

U ime Hrvatskog katoličkog sveučilišta polaznike je pozdravio prorektor za nastavu HKS-a prof. dr. sc. Gordan Črpić. „Pedagog je, literarno, onaj koji uzima dijete za ruku i vodi ga. Uvodi učenika u znanje, ali i u život. Voditi dijete za ruku kroz život, da ga, zajedno s roditeljima ‘postavite za noge’ i on sam krene – to nikada nije bilo lako ni jednostavno. No, kad ga pustite i ono hoda samostalno i ne pada, pogled pun zahvalnosti koji vam uputi to dijete, dovoljan je. To se ne može novcem platiti. Poziv nastavnika je plemenit i blagoslovljen, ali i zahtjevan.“ – istaknuo je prorektor Črpić.

“Danas obrazovanje i usavršavanje trebaju više odrasli nego djeca. Programom za stjecanje nastavničkih kompetencija Hrvatsko katoličko sveučilište doprinosi obrazovanju nastavnika, profesiji od nacionalnog značaja i značenja.”- izjavila je prorektorica na Sveučilištu u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican koja je održala predavanje na temu Temeljna znanja u odgoju i obrazovanju.

40 polaznika Programa najrazličitijih profesija tijekom obrazovnog ciklusa steći će potrebna znanja i vještine koje će im omogućiti rad u nastavi. 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište