U subotu 4. ožujka na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održao se susret župnih medijskih suradnika Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Na početku susreta sve okupljene pozdravio je pročelnik Tiskovnog ureda vlč. Borna Puškarić, a voditeljica Ureda za odnose s javnošću Suzana Obrovac Lipar okupljenima je predstavila rad Hrvatskog katoličkog sveučilišta i pozvala medijske suradnike na suradnju u vidu praćenja i objavljivanja vijesti o Sveučilištu u njihovim župskim medijima.

Uslijedio je okrugli stol na temu komunikacije uz sudjelovanje svih okupljenih suradnika.

Kao gost današnjeg susreta nastupio je jedan od najutjecajnijih poljskih katoličkih publicista i komentatora Grzegorz Górny te je održao predavanje pod nazivom „Uloga i duhovnost laika i župni medijski apostolat“. Gorny je autor brojnih knjiga i pokretač časopisa Fronda koji je formirao čitav jedan naraštaj poljske katoličke inteligencije. Autor je knjiga “Svjedoci otajstva” (o Kristovim relikvijama) i “Dokazi nadnaravnog” (o čudima u kršćanstvu) koje su prevedene na hrvatski jezik, a knjiga „Svjedoci otajstva“ predstavljena je i na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u listopadu 2015.

Nakon predavanja suradnici su zajedno s velečasnim Bornom Puškarićem slavili svetu misu u našoj Sveučilišnoj kapeli.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište