Prvi MUZZA Tjedan znanosti, namijenjen djeci i mladima, otvoren je u petak 17. lipnja 2022.

Održava se u zagrebačkoj HALI od 17. do 19. lipnja od 10 do 19 sati i spaja znanost i zabavu te svojim aktivnostima prvi put djeci i mladima na ovim prostorima potpuno besplatno omogućuje da upoznaju i zaljube se u bogatu hrvatsku i svjetsku znanost kroz interaktivne izložbe i zanimljive izume.

Hrvatsko katoličko sveučilište zastupljeno je s pet štandova koje svakako vrijedi posjetiti. 

Odjel za sestrinstvo, Medicinski fakultet HKS-a, Odjel za sociologiju i Odjel za psihologiju nalaze se u dijelu koji se zove Humanija. Posjetitelji na Odjelu za sestrinstvo mogu upoznati svoje tijelo. Naime, naši vrijedni studenti i njihovi profesori pripremili su prezentaciju našeg tijela u brojkama, zatim simulaciju alkoholiziranog stanja pomoću VR naočala. Pandemija je iza nas, no važno je znati jesu li oprane ruke čiste i kako se riješiti bakterija te kako reanimirati unesrećenu osobu.

Na Odjelu za sociologiju posjetitelji će saznati o konceptu održivosti, ponovnom korištenju starih stvari, financijskoj pismenosti i o obzirnom upravljanju vlastitim budžetom. 

Odjel za psihologiju poziva posjetitelje u „Čarobni svijet našeg uma“ pri čemu objašnjavaju vrijednost naših osjetila, a oni koji vole brojke mogu se okušati u igri jesmo li po prirodi dobri statističari. 

Odjel za komunikologiju posjetiteljima prikazuje atmosferu televizijskog studija. Naši studenti i profesori pred kamerama pripremaju posjetitelje za snimanje intervjua i potom ga zajedno montiraju.

Odjel za povijest HKS-a pripremio je odličnu izložbu naslovljenu „Hrvatski znanstveni vremeplov“, katalog znanja, Kahoot kviz a sve o temi (ne)pozantih Hrvata čiji je doprinos znanosti nemjerljiv u svjetskim okvirima. 

Ovim događanjem ispred Hrvatskog katoličkog sveučilišta koordinira dr. sc. Ivan Uldrijan s Odjela za komunikologiju. Organizaciji odjelnih štandova osobit doprinos dali su Vesna Mijoč i Marin Čargo na štandu Odjela za sestrinstvo, dr. sc. Dominik Borna Ćepulić i Maja Žutić na štandu Odjela za psihologiju, doc. dr. sc. Petra Palić i Nika Đuho na štandu Odjela za sociologiju, dr. sc. Kristijan Sedak, dr. sc. Ivan Uldrijan i asistentica Matea Vidulić na štandu Odjela za komunikologiju i doc. dr. sc. Siniša Bilić Dujmušić, predavačica Vjera Brković i apsolventica Marija Stanešić na štandu Odjela za povijest. Na HKS-ovim štandovima ovaj će vikend raditi preko 70 #unicathnih studentica i studenata na čemu zahvaljujemo u ime cijele naše akademske zajednice. 

Za sve posjetitelje HKS-ovih štandova priređene su različite igre, pitalice, Kahoot igre i kvizovi kao i vrijedne nagrade.