U okviru jubilarnih „XX. dana hrvatske knjige i riječi – dana Balinta Vujkova“, pored pregršt drugih događanja, održan je u Subotici 8. 10. 2021. međunarodni znanstveno-stručni skup na kojemu su sudjelovali izv. prof. dr. sc. Mario Bara i doc. dr. sc. Filip Galović, oboje s Odjela za sociologiju.

Prof. Bara u svojoj se temi „Migracije, toponimi i jezik: svjedočanstva hrvatske prisutnosti u Vojvodini“ osobito osvrnuo na one toponime i antroponime koji u svojemu korijenu imaju osnovu u etnonimima Bunjevac, tj. Šokac. Prof. Galović u svojoj je temi „Mjesto nekih narodnih govora u Vojvodini u okviru slavonskoga dijalekta“ govorio o karakteristikama pojedinih mjesnih govora u Vojvodini koji pripadaju slavonskomu dijalektu.

Na skupu je sudjelovalo 20-ak izlagača, a uz niz tema povezanih s Hrvatima u Vojvodini, nazočni su bili upoznati i s mnogim drugim temama iz književno-jezične baštine, kulture i dr. Ovaj su značajan i lijepo organiziran skup omogućili Hrvatska čitaonica Subotica u suradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata, Znanstvenim zavodom Hrvata u Mađarskoj i Udrugom Šokačka grana Osijek.