Select Page

Studentica prve godine Diplomskoga studija komunikologije Matea Vidulić osvojila je drugu nagradu na međunarodnome natječaju KRONOmetaFORA2019. za kratku priču na temu vremena.

U konkurenciji za nagradu bile su 194 priče pristigle iz svih krajeva Hrvatske i iz inozemstva (Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva). O nagradama je odlučivao žiri u kojemu su bili Miroslav Mićanović, Aida Bagić, Jelena Zlatar Gamberožić, Tanja Radović i Ines Gverić Korkut (pobjednica prošlogodišnjeg natječaja). Prvu nagradu osvojila je priča Marine Hudolin Vrijeme između, drugo mjesto priča Luka Mateje Vidulić, a treće Noćna (noćurak) Sandre Vlašić. Također je pohvaljena priča Imaš li vremena Mihaele Knezić.

Nagrađene priče scenski su uprizorili glumci Kazališta „Ivan Goran Kovačić“ Zrinka Antičević i Matija Major.

Glavnu nagradu – Ljetnu školu pisanja u Staroj Sušici donirao je Centar za kreativno pisanje (CeKaPe), a nagradni fond donirali su nakladnici (Fraktura, Hena Com, Knjiga u centru, Meandarmedia, Mozaik knjiga, OceanMore, Profil, Sandorf, Znanje). Nagrađene autorice dobile su i besplatno članstvo na godinu dana u KGZ-u.

Radi se o natječaju za najbolju kratku priču koji Knjižnica Vladimira Nazora iz Zagreba organizira sedmu godinu zaredom. Natječaj se raspisuje krajem Mjeseca hrvatske knjige, a završnica je u Noći knjige. Natječaj je namijenjen afirmiranim i neafirmiranim autorima svih generacija. Cilj natječaja je poticanje čitanja, pisanja i kreativnog izražavanja uopće.

Više o natječaju može se saznati na poveznici http://www.kgz.hr/hr/dogadjanja-10/kronometafora-2019-nagradjeni/52782

Čestitamo Matei od srca u ime cijele naše akademske zajednice!

 

Foto: Knjižnice grada Zagreba