Na izvanrednom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije, održanom u utorak 15. rujna 2020. u Splitu, doc. dr. sc. Krunoslav Novak imenovan je generalnim tajnikom Hrvatske biskupske konferencije.

„Radosni smo i zahvalni Bogu da su hrvatski biskupi prepoznali osobu, vrednote i darove našeg kolege Novaka i povjerili mu važnu službu u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji i u našoj domovinskoj Crkvi, premda smo istovremeno svjesni da će se time promijeniti i njegov način prisutnosti i djelovanja na našem Sveučilištu, kojega je prečasni Novak dragocjen i važan član. Od svog dolaska 2013., kolega Novak je svojom osobnošću, svećeničkim svjedočanstvom, stručnim, znanstvenim i nastavim djelovanjem obilježio razvoj našeg Sveučilišta, a osobito Odjela za komunikologiju.


Od početka je uključen u pastoralne aktivnosti, pokreće pjevački zbor i studentima je na raspolaganju kao svećenik i nastavnik. Cijenimo njegov doprinos radu Senata, a od ove godine kolega Novak je izabran za zamjenika pročelnika Odjela za komunikologiju. Osobito sam zahvalan što je kolega Novak važan promotor našeg Sveučilišta i u Kanadi, posebice među našim iseljenicima u Župi Naše Gospe Kraljice Hrvata u Torontu.
U vrijeme pandemije, kolega Novak je organizirao prijenos svete mise iz naše Sveučilišne kapele, čime je velik broj ljudi upoznao i prepoznao naše Sveučilište ne samo kao znanstvenu i nastavnu ustanovu, nego i kao mjesto duhovnosti i duhovnog rasta.
U svoje osobno ime i u ime cijele sveučilišne zajednice od srca mu čestitam na imenovanju, kao i na spremnosti da prihvati ovu odgovornu službu u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji. Siguran sam da će svojim talentima, sposobnošću i kreativnošću, ali prije svega svećeničkim služenjem, dati veliki doprinos životu i radu Hrvatske biskupske konferencije.“ – rekao je prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Studentice i studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta uvijek su puni pohvala za nastavu, tijekom koje im je docent Novak prenosio znanja i iskustvo iz kolegija Uvod u komunikologiju, Televizijska produkcija, Televizijsko novinarstvo, Fotonovinarstvo i Semiotika u medijima. Docent Krunoslav Novak poznat je i po svojim autorskim filmovima. Njegov posljednji film, snimljen u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, govori o studenticama i studentima Odjela za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta i njihovom radu tijekom pandemije COVID-19.

Pjevači u zboru zasigurno će docenta Novaka pamtiti po probama, izletima i hodočašćima te sudjelovanjima na obilježavanju Dana Sveučilišta i drugim događanjima na Sveučilištu.

Studentice i studenti vičniji oku kamere sudjelovali su u sedam fotografskih natječaja, od 2014. do 2020., koje je docent Novak organizirao uz donaciju i podršku župnika Župe Naše Gospe Kraljice Hrvata u Torontu, vlč. dr. sc. Mladena Horvata. Pobjedničke fotografije naših studenata, kao i one iz užeg izbora, krase urede i predavaonice našeg Sveučilišta.

„S docentom Krunoslavom Novakom se ne opraštamo, već se radujemo daljnjoj suradnji na svim područjima života i rada našeg Sveučilišta. U novoj službi pratimo ga molitvom i želimo mu obilje Božjeg blagoslova.“ – tako će rektor Tanjić.

Životopis docenta Krunoslava Novaka dostupan je na poveznici.