Na konferenciji „Urban Planning and Architectural Design for Sustainable Development“ koja se od 14. do 16. listopada održavala u talijanskom gradu Lecce  u organizaciji IEREK-a (International Experts for Research Enrichment and Knowledge Exchange) sudjelovali su doc. dr. sc. Roko Mišetić (Hrvatsko katoličko sveučilište), dr. sc. Sara Ursić (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Zagreb) i prof. dr. sc. Anka Mišetić (Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu).

 

LECCE

Tema konferencija bila je „Održivi razvoj i prostorno planiranje“ na kojoj su doc. dr. sc. Mišetić, dr.sc. Sara Ursić i prof. dr. sc. Anka Mišetić predstavili svoj rad: „New perspectives on sustainable development of second homes in Croatia: strategic planning or proliferation of building?“.

Cilj ovog rada je saznati u kolikoj mjeri su kriteriji održivog razvoja implementirani u prostorne i urbanističke planove. U tu svrhu dokumenti su analizirani s naglaskom na općine i gradove u kojima je udio stambenih jedinica za drugi dom veći od 50% .

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište