Obilježavanje 25. obljetnice diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izraela započelo je u jutarnjim satima Konferencijom u Velikoj dvorani na Hrvatskome katoličkom sveučilištu, koju su zajedno organizirali Veleposlanstvo Države Izrael, Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj, Zagrebačka nadbiskupija i Hrvatsko katoličko sveučilište pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a svečano završilo sjajnim koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Na koncertu su uz Zagrebačku filharmoniju nastupili violinist Itamar Zorman, sopranistica Tanja Ruždjak, sopranistica Maja Vukoja i Djevojački zbor Zvjezdice pod ravnanjem izraelskog dirigenta svjetskog glasa Ariela Zuckermanna. 
Izvođače i publiku, među kojima su između ostalih bili zagrebački nadbiskup Josip Bozanić, požeški biskup Antun Škvorčević, bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, zagrebački pomoćni biskupi mons. Ivan Šaško  i mons. Mijo Gorski te rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić s prorektorima i suradnicima kao i mnogobrojni uzvanici iz 
diplomatskog zbora, vjerskih zajednica, gospodarskog, političkog, kulturnog i znanstvenog života Hrvatske pozdravili su Njegova ekselencija Ilan Mor, Veleposlanik Države Izrael, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
U svom pozdravnom govoru apostolski nuncij mons. Lingua istaknuo je kako glazba u „svakome od nas budi misli, osjećaje i sjećanja za koje smo mislili da smo ih zaboravili“. Za razliku od drugih umjetničkih iskustava, glazba svakome od nas „govori na drukčiji način“ i zahvaljujući svom „univerzalnom jeziku koji dopire do svakoga, bez obzira kojoj kulturi pripadao, može biti sredstvo društvenoga povezivanja“, rekao je nuncij Lingua, i pritom naveo i riječi pape u miru Benedikta XVI. i pape Franje o glazbi i umjetnosti. Srdačno je pozdravio sve koji su se okupili na tom koncertu kao dijelu obilježavanja 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Države Izrael, i posebno zahvalio izraelskom veleposlaniku Ilanu Moru na sudjelovanju u organizaciji važne obljetnice i toga izvanrednoga glazbenoga događaja.