Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u srijedu 14. veljače 2018. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu predstavnike Hrvatskog katoličkog sveučilišta i predstavnike društva Sollicitudo d.o.o.

Susretu su prisustvovali pomoćni biskupi zagrebački mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski.

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i predstavnici HKS-a, izvijestili su Kardinala o novostima i planovima rada Sveučilišta. Istaknuta je važnost daljnjeg razvoja nastavnih programa, uloge i doprinosa hrvatskom društvu koji HKS ostvaruje kroz suradnju s obrazovnim i odgojnim institucijama kao i međunarodna suradnja.

Direktor društva Sollicitudo d.o.o. mons. Enco Rodinis i članovi nadzornog odbora, preč. Tomislav Subotičanec i preč. Ivica Budinšćak, izvijestili su o načinu kojim društvo Sollicitudo d.o.o. prati život i djelovanje HKS-a te o novim pitanjima s kojima se susreće.

Kardinal je zahvalio rektoru Tanjiću i predstavnicima Sveučilišta te predstavnicima društva Sollicitudo d.o.o. na njihovom trudu, potičući ih da budu i dalje zauzeti promicatelji evanđeoskih vrijednosti i glas Crkve u hrvatskom društvu u skladu sa svojim geslom – Lux vera.

Tekst i fotografija: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije