U srijedu 20. ožujka 2019. u emisije Treći element – Evolucija višestaničnosti (HRT3) gostovao je naš profesor s Odjela za sociologiju izv. prof. dr. sc. Tomislav Domazet-Lošo koji je zajedno s izv. prof. dr. sc. Damjanom Franjevićem s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu govorio o evoluciji višestaničnosti. Preporučamo da pogledate emisiju u cijelosti. 

Iz najave emisije:
Ovako smo otprilike učili: Prije tri, četiri milijarde godina nastao je prvi život. Bila je to jedna jednostavna stanica. Sljedećih nekoliko milijardi godina ta je stanica je evoluirala u razne druge organizme. Ali svaki od njih se i dalje sastojao od jedne jedine stanice. A onda, prije malo manje od milijarde godina stanice su se udružile i nastao je višestanični organizam. No je li doista bilo tako?! Hrvatski znanstvenici možda su na pragu otkrića koji će potpuno promijeniti naše poimanje o samim počecima života. O tome ekskluzivno u Trećem elementu!!!

Emisija “Treći element” bavi se fenomenima i problemima prirodnih znanosti,  a njezin je cilj upoznati  s čudesnim dostignućima suvremene znanosti i najnovijim spoznajama te otvara nova pitanja i iznosi drukčije poglede. Pokušavamo utvrditi što današnja znanost govori o pitanjima na koja znanstvenici stoljećima nastoje pronaći odgovor. – stoji u opisu emisije na mrežnim stranicama HRT-a.

 

Naslovna fotografija: Facebook Treći element