Studenti druge godine Odjela za komunikologiju našeg Sveučilišta s voditeljicom godišta Leali Osmančević te u suradnji s Volonterskom skupinom HKS-a organizirali su humanitarnu akciju „Otvoreno srce HKS-a za Otvoreni ormar“ u svrhu prikupljanja donacija odjeće i obuće za obnovu „Otvorenog ormara“. Akcija se odvijala u prizemlju glavne sveučilišne zgrade u ponedjeljak, 1. travnja i utorak, 2. travnja od 9 do 13 sati, a sve prikupljeno su studenti, profesori i djelatnici odnijeli i složili na lokaciji „Otvorenog ormara“ u četvrtak, 4. travnja.

„Otvoreni ormar“ mjesto je u blizini Kvaternikovog trga u Zagrebu na kojemu se može odložiti višak odjeće i obuće potrebitima, a otvoren je tijekom ljeta prošle godine. Začetnica ovog humanitarnog projekta, Nataša Šulek, izvijestila je javnost o požaru kojeg je podmetnuo nepoznati počinitelj u noći 28. ožujka. Požar je u potpunosti uništio donacije, a većim dijelom zahvatio i infrastrukturu „Ormara“. U trenutcima čišćenja ostataka našao se naš student 2. godine komunikologije Mato Papac koji je potom kao odgovor na vandalizam inicirao humanitarnu akciju na Sveučilištu te rekao: „Kada sam upoznao gospođu Šulek i vidio kako je netko bešćutno uništio tako plemeniti projekt u meni se rodila neka vrsta inata i želja da toj gospođi ponovno vratimo smiješak na lice.“

Pod vodstvom voditelja Volonterske skupine vlč. Odilona Singboa te profesorice Leali Osmančević, akcija je vrlo brzo provedena u djelo, a osim studenata odazvali su se i profesori i djelatnici te pojedinci koji su za nju saznali putem društvenih mreža i medija koji su sve rado popratili brojnim prilozima. Ovom akcijom studenti su poručili kako je kolektivna dobrota i zajedništvo jedini kvalitetni odgovor na ovakav neopravdan i nehumani čin prema sugrađanima u potrebi. 

Autorica: Barbara Pavković