Humanitarna akcija za pomoć ljudima s poplavljenog područja Slavonije započela je u utorak, 20. svibnja i završila u četvrtak 22. svibnja 2014. Akciju su velikim dijelom inicirali sami studenti, a organizirali i proveli članovi volonterske skupine HKS-a.
Ana Vivoda, Dorotea Božić, Lorena Đurin, Gloria Glibo, Lorena Koren, NikolinaVuković, Monika Martinez, Mija Rakarić, Anamarija Parić, Doris Lepoša, Katarina Ljubešić, Martina Jakelić i Tanja Popović, studentice volonterke, svojim su kolegama i kolegicama predstavile način provođenja akcije i upoznale ih s mogućnostima uključivanja u akciju te primale i marljivo razvrstavale stvari u prostoriji 012 na našem Sveučilištu.

Od stvari prikupljeni su popluni, deke, dječja odjeća, odjeća za odrasle, obuća, dječja kozmetika, pelene, igračke, hrana, higijenske potrepštine, sredstva za dezinfekciju, alat, ponešto različitih lijekova kao i novac.

U akciju su se uključili i djelatnici Sveučilišta, darujući novac i stvari, te odvozu prikupljenih stvari u Slavonsku udrugu studenata. Tamo su ih dočekali drugi studenti koji ovih dana marljivo dobrovoljno rade i odmah, preuzimajući stvari, radosno konstatirali: ovdje je već sve razvrstano!

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos ovoj akciji, na bilo koji način!

Valentina Kanić, voditeljica volonterske skupine

 

Hrvatsko katoličko sveučilište