eche

Agencija za mobilnost i program EU objavila je 9. prosinca 2013. rezultat natječaja za Erasmus povelju za visoko obrazovanje 2014-2020.

Na popisu uspješnih prijavitelja nalazi se ime i Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Izvršna agencija za obrazovanje, kulturu i audiovizualnu politiku proslijedila je tijekom prosinca 2013. obavijest o ishodu prijave HKS-a, a u  srijedu, 26. ožujka 2014. rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić potpisao je ERASMUS povelju za visoko obrazovanje.

Doc. dr. sc. Hrvoje Kekez, sveučilišni ECTS koordinator i Erasmus koordinator na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, rekao je: „Erasmus povelju za visoko obrazovanje omogućit će studentima i profesorima Hrvatskog katoličkog sveučilišta dodatno školovanje, usavršavanje i znanstveno istraživanje na brojnim visokoobrazovnim institucijama  sudionicima europskog programa Erasmus+ Programme. Riječ je o preko 4300 europskih sveučilišta ili visokih učilišta. Uskoro će se pristupiti potpisivanju Erasmus ugovora između Hrvatskog katoličkog sveučilišta i drugih nosioca Erasmus povelje u cilju što veće mobilnosti studenata i profesora.“

 Erasmus Policy Statement na linku

 

Hrvatsko katoličko sveučilište